Strona główna Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość

Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość

Porady « poprzedni | następny »
kasiunia - Porady kulinarne: Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 197
zdjęcia: 1 z 1
Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Po czym poznać świeże mięso.


Ryby: Świeże ryby mają błyszczące śliskie łuski, jasne wypukłe oczy i zdecydowany kolor.
Małże powinny być twarde i mieć intensywny zapach morza.
Mięso: Świeże mięso nigdy nie jest brązowe, ale czerwone i jedwabiste. Tłuszcz jest biały, nie żółty. Mięso nie ma prawa wydzielać zapachu trocin.
Drób i dziczyzna: Nogi powinny być giętkie, mostek miękki, a piersi powinny być pełne i mieć świeży kolor.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane