Strona główna Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość

Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość

Porady « poprzedni | następny »
kasiunia - autor porady Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 197
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Po czym poznać świeże mięso.


Ryby: Świeże ryby mają błyszczące śliskie łuski, jasne wypukłe oczy i zdecydowany kolor.
Małże powinny być twarde i mieć intensywny zapach morza.
Mięso: Świeże mięso nigdy nie jest brązowe, ale czerwone i jedwabiste. Tłuszcz jest biały, nie żółty. Mięso nie ma prawa wydzielać zapachu trocin.
Drób i dziczyzna: Nogi powinny być giętkie, mostek miękki, a piersi powinny być pełne i mieć świeży kolor.

Komentarze do Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane