Strona główna Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość

Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość

Porady « poprzedni | następny »
kasiunia - Porady kulinarne: Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 197
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Po czym poznać świeże mięso.


Ryby: Świeże ryby mają błyszczące śliskie łuski, jasne wypukłe oczy i zdecydowany kolor.
Małże powinny być twarde i mieć intensywny zapach morza.
Mięso: Świeże mięso nigdy nie jest brązowe, ale czerwone i jedwabiste. Tłuszcz jest biały, nie żółty. Mięso nie ma prawa wydzielać zapachu trocin.
Drób i dziczyzna: Nogi powinny być giętkie, mostek miękki, a piersi powinny być pełne i mieć świeży kolor.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane