Strona główna Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość

Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość

Porady « poprzedni | następny »
kasiunia - Porady kulinarne: Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość offline

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 197
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Po czym poznać świeże mięso.


Ryby: Świeże ryby mają błyszczące śliskie łuski, jasne wypukłe oczy i zdecydowany kolor.
Małże powinny być twarde i mieć intensywny zapach morza.
Mięso: Świeże mięso nigdy nie jest brązowe, ale czerwone i jedwabiste. Tłuszcz jest biały, nie żółty. Mięso nie ma prawa wydzielać zapachu trocin.
Drób i dziczyzna: Nogi powinny być giętkie, mostek miękki, a piersi powinny być pełne i mieć świeży kolor.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Ryby i mięso - jak sprawdzać świeżość  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane