Ryby w marynacie

kamazka439 offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 515
zdjęcia: 1 z 1
Ryby w marynacie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

Wspaniała przekąska, pyszna potrawa - rybka lubi pływać ...


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Ryby w marynacie - SKŁADNIKI:

  • 5 tusze morszczuka mrożone lub inne
  • mąka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • ZALEWA:
  • 2 szklanki wody
  • 6 łyżek octu
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki keczupu pikantnego
  • pół małego słoika koncentratu
  • 1 płaska łyżka soli
  • pieprz ziarnisty
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 1 duża cebula

Ryby w marynacie - PRZYGOTOWANIE:

Ryby posolić i posypać pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Z podanych składników zagotować zalewę. Ryby na stojąc ułożyć w litrowym słoiku, dodać cebulę pokrojoną w talarki i zalać gorącą zalewą. Po wystygnięciu schować do lodówki. Najlepsze po 2 dniach.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryby w marynacie (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2010-07-30 13:07
Pamiętam ten smak z dzieciństwa, brat mojego taty zawsze takie robił.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Morszczuk
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo-koperkowym Morszczuk w cieście piwnym Ryba pieczona z warzywami i migdałami
Smażony klasyczny morszczuk na oliwie z masłem Morszczuk jako ryba po grecku Morszczuk w majeranku
Filet z morszczuka z płatkami suszonych pomidorów Ryba na parze z brokułem i kiełkami Zapiekanka rybna z makaronem w sosie koperkowym
Ryba po grecku inaczej Ryba po grecku Rybka z ziemniaczanymi łuskami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane