iw1987

iw1987

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Ryby w warzywach z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryby z warzywami i pomidorkami z nutą cytryny.

Ryby w warzywach z pomidorami

Składniki:

Ryby w warzywach z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Ryby w warzywach z pomidorami
Ryby oczyścić, pokroić w dzwonka lub otfiletować, podzielić na porcje. Każdą porcję natrzeć czosnkiem roztartym solą, optoczyć w mące ziemniaczanej i pszennej, usmarzyc na oleju. Porcje ryby ułożyć na półmisku. Warzywa pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tartce od warzyw. Ogórki usiekać, odcisnąć z soku i pestek. Grzybki drobniutko usiekać. Warzywa udusić w części tłuszczu, gdy będą już miękkie, dodać do nich ogórki i grzybki, razem poddusić. Czosnek pozostały od natarcia ryby dodać do sosu. Koncentrat poddusić na oleju, dodać do warzyw. Sos doprawić musztardą, zagotować. Gorącą rybę obłożyć sosem, wystudzić, udekorowac zieleniną pietruszką.