iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż brązowy z pieczarkami i grzybami mun

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne zdrowe i aromatyczne

Ryż brązowy z pieczarkami i grzybami mun

Składniki:

Ryż brązowy z pieczarkami i grzybami mun

 

  • 1/2 szkl grzybki mun,
  • 4 szt pieczarki całe,
  • 1/2 szt cebula biała,
  • dymki ze szczypiorkiem,
  • 1 szt ogórek zielony,
  • oliwa,
  • 1/2 ząbek czosnek,
  • sos sojowy

 

Sposób przygotowania:

Ryż brązowy z pieczarkami i grzybami mun
Grzybki mun moczymy w gorącej wodzie ok 10 min ,potem gotujemy 5 min .Odcedzamy i kroimy w paseczki . Na woku rozgrzewamy łyżeczkę oliwy dajemy wyciśnięty czosnek -1/2 szt ,obraną i pokrojoną w piórka cebulę i pokrojone grzyby ,smażymy .Doprawiamy sosem sojowym .Ryż brązowy w osolonej wodzie gotujemy odcedzamy .Wykładamy na talerz dodajemy grzyby . Zielonego ogórka obieramy i kroimy w słupki dodajemy do dania . Posypujemy posiekana dymką ,doprawiamy sosem sojowym lub solimy .

Tagi:

sosy