Strona główna Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

eli_555

Srebrny Ekspert
Przepisy: 999
zdjęcia: 1 z 5
Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Szybkie i pyszne danie z ryżu i kiełbasy.


trudność: łatwe
czas:

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg kiełbasy śląskiej
  • 6 cebul
  • 2 szklanki suchego ryżu
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotować w czterech szklankach osolonego wrzątku przez 20 minut. Cebule obrać i pokroić w ćwierć krążki. Kiełbasy ponacinać z obu stron. Na patelni rozgrzać olej,włożyć kiełbasę i usmażyć z jednej strony. Przewrócić kiełbasę,dodać cebulę i smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Do ryżu dodać przesmażoną cebulę doprawić do smaku solą pieprzem i wymieszać. Ryż podawać z usmażoną kiełbasą. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cebula
Roladki schabowe duszone w sosie cebulowym z kaszą Serowe scones z cebulą Żółte cebularze lubelskie
Chałka z kolorową cebulą Sałata z boczkiem Schab duszony w cebuli
Rogaliki cebulowe Pieczona cebula w śliwkowym chutney Klopsy z musztardą i cebulką
Duszonka cebulowo-czosnkowa z kiełbasą Sałatka z marynowaną czerwoną cebulą Konfitura z czerwonej cebuli

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane