Strona główna Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

eli_555 - Przepis na: Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 944
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Szybkie i pyszne danie z ryżu i kiełbasy.


trudność: łatwe
czas:

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg kiełbasy śląskiej
  • 6 cebul
  • 2 szklanki suchego ryżu
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotować w czterech szklankach osolonego wrzątku przez 20 minut. Cebule obrać i pokroić w ćwierć krążki. Kiełbasy ponacinać z obu stron. Na patelni rozgrzać olej,włożyć kiełbasę i usmażyć z jednej strony. Przewrócić kiełbasę,dodać cebulę i smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Do ryżu dodać przesmażoną cebulę doprawić do smaku solą pieprzem i wymieszać. Ryż podawać z usmażoną kiełbasą. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cebula
Zupa krem cebulowo-porowa z rozmarynową grzanką Francuska zupa cebulowa Krem cebulowy z grzankami i wędzonym serem
Pieczone mięso z cebulą Colesław z bazylią i cytryną Grillowane cebulki nadziane kaszanką
Ryżowe kopczyki z kurczakiem i pieczarkami Kotlety mielone z cebulą siedmiolatką i koperkiem Żeberka teriyaki Eli
Sałatka z czosnkiem niedźwiedzim i cebulką perłową Bułki cebulowe na śniadanie Pszenny chleb cebulowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj