Strona główna Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

eli_555 - Przepis na: Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 950
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Szybkie i pyszne danie z ryżu i kiełbasy.


trudność: łatwe
czas:

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg kiełbasy śląskiej
  • 6 cebul
  • 2 szklanki suchego ryżu
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotować w czterech szklankach osolonego wrzątku przez 20 minut. Cebule obrać i pokroić w ćwierć krążki. Kiełbasy ponacinać z obu stron. Na patelni rozgrzać olej,włożyć kiełbasę i usmażyć z jednej strony. Przewrócić kiełbasę,dodać cebulę i smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Do ryżu dodać przesmażoną cebulę doprawić do smaku solą pieprzem i wymieszać. Ryż podawać z usmażoną kiełbasą. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cebula
Udka z kurczaka z cebulą i marchewką Cukinia z duszoną cebulką Duszone udka z cebulą
Sałatka śródziemnomorska wg Zub3r'a Naleśniki nafaszerowane cukinią Zupa krem cebulowo-porowa z rozmarynową grzanką
Francuska zupa cebulowa Krem cebulowy z grzankami i wędzonym serem Pieczone mięso z cebulą
Colesław z bazylią i cytryną Grillowane cebulki nadziane kaszanką Ryżowe kopczyki z kurczakiem i pieczarkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane