Strona główna Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

eli_555 - Przepis na: Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 984
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Szybkie i pyszne danie z ryżu i kiełbasy.


trudność: łatwe
czas:

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg kiełbasy śląskiej
  • 6 cebul
  • 2 szklanki suchego ryżu
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotować w czterech szklankach osolonego wrzątku przez 20 minut. Cebule obrać i pokroić w ćwierć krążki. Kiełbasy ponacinać z obu stron. Na patelni rozgrzać olej,włożyć kiełbasę i usmażyć z jednej strony. Przewrócić kiełbasę,dodać cebulę i smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Do ryżu dodać przesmażoną cebulę doprawić do smaku solą pieprzem i wymieszać. Ryż podawać z usmażoną kiełbasą. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cebula
Pieczona cebula w śliwkowym chutney Klopsy z musztardą i cebulką Duszonka cebulowo-czosnkowa z kiełbasą
Sałatka z marynowaną czerwoną cebulą Konfitura z czerwonej cebuli Udka z kurczaka z cebulą i marchewką
Cukinia z duszoną cebulką Duszone udka z cebulą Sałatka śródziemnomorska wg Zub3r'a
Naleśniki nafaszerowane cukinią Zupa krem cebulowo-porowa z rozmarynową grzanką Francuska zupa cebulowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj