Strona główna Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

eli_555

Złoty Ekspert
Przepisy: 1039
zdjęcia: 1 z 5
Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Szybkie i pyszne danie z ryżu i kiełbasy.


trudność: łatwe
czas:

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką - SKŁADNIKI:

  • 60 dkg kiełbasy śląskiej
  • 6 cebul
  • 2 szklanki suchego ryżu
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką - PRZYGOTOWANIE:

Ryż gotować w czterech szklankach osolonego wrzątku przez 20 minut. Cebule obrać i pokroić w ćwierć krążki. Kiełbasy ponacinać z obu stron. Na patelni rozgrzać olej,włożyć kiełbasę i usmażyć z jednej strony. Przewrócić kiełbasę,dodać cebulę i smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Do ryżu dodać przesmażoną cebulę doprawić do smaku solą pieprzem i wymieszać. Ryż podawać z usmażoną kiełbasą. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Cebula
Wieprzowa polędwiczka z papryką i cebulą Wątróbka wieprzowa z cebulką i jabłkiem Tuńczyk z papryką i cebulą
Tarta z cebulą i boczkiem Wątróbka smażona z cebulką Kapusta resztkowa Eli
Kuskus z pieczarkami i cebulą Cebulowy quiche z chipsami z boczku Udka w konfiturze z czerwonej cebuli
Udka z czosnkiem i cebulą Pizza cebulowo-buraczkowa Kluski śląskie z duszoną cebulką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane