eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1044]

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie i pyszne danie z ryżu i kiełbasy.

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

  • 60 dkg kiełbasy śląskiej
  • 6 cebul
  • 2 szklanki suchego ryżu
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż Eli ze smażoną kiełbasą i cebulką

Ryż gotować w czterech szklankach osolonego wrzątku przez 20 minut. Cebule obrać i pokroić w ćwierć krążki. Kiełbasy ponacinać z obu stron. Na patelni rozgrzać olej,włożyć kiełbasę i usmażyć z jednej strony. Przewrócić kiełbasę,dodać cebulę i smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Do ryżu dodać przesmażoną cebulę doprawić do smaku solą pieprzem i wymieszać. Ryż podawać z usmażoną kiełbasą. Smacznego!

Tagi:

kielbasa