Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Ryż na zielono :

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dodatek do drugich dań lub samodzielne danie wegetariańskie .

Ryż na zielono :

Składniki:

Ryż na zielono :

 

  • 20 dag ryżu
  • 2 łyżki oliwy słonecznikowej
  • 2 łyżki masła
  • 1 kostka bulionu drobiowego Knorra ( lub warzywnego )
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 3 łyżki usiekanego koperku
  • 3 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Ryż na zielono :
W rondlu rozgrzać masło i oliwę . Wsypać ryż i smażyć przez 5 minut mieszając . Zalać wodą . Wsypać koperek. Dodać kostkę bulionową i groszek . Dusić aż ryż wchłonie całą wodę . Podawać jako dodatek do drugiego dania lub z sosami jako danie wegetariańskie ( w takim przypadku można użyć do gotowania kostkę warzywna zamiast drobiowej ).

Tagi:

ryż