jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Ryż naturalny z salsą łowicką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Wegetariańskie małe co-nieco.

Ryż naturalny z salsą łowicką

Składniki:

Ryż naturalny z salsą łowicką

 

  • 2 szklanki ugotowanego brązowego ryżu
  • 1 mały słoiczek sosu meksykańskiego
  • ugotowane warzywa (mogą być z rosołu)
  • marchew, pietruszka, seler
  • sól, biały pieprz do smaku
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • kiełki, natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ryż naturalny z salsą łowicką
Ryż mieszamy z parmezanem, pokrojonymi w kostkę białymi warzywami, doprawiamy przyprawami . Na talerze wylewamy sos, układamy na sosie kopczyk ryżu uklepanego w kółku - podgrzewamy w piekarniku. Przed podaniem na górze układamy kwiatki z marchewki, dekorujemy kiełkami i natką pietruszki.

Tagi:

ryż sosy