Ryż po chińsku

kindzia - Przepis na: Ryż po chińsku offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 31
Ryż po chińsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ryż po chińsku.


trudność: średne
czas:

Ryż po chińsku - SKŁADNIKI:

  • Składniki na dwie porcje;
  • 2-3 szkalnki ugotowanego ryżu, 3 łyżki oleju,
  • 2 łyżki sosu sojowego, 1 jajo,
  • 1/2 szklanki pieczarek ugotowanych i pokrojonych w plasterki,
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej zielonej pietruszki,
  • 1/4 szklanki posiekanej dymni lub szczypirku,
  • 1/4 łyżeczki soli.

Ryż po chińsku - PRZYGOTOWANIE:

Jajko wbić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, tak aby zoltko się rozlało, usmażyć, pokroić na patalni na cienkie plastry. Dodać pieczarki, ugotowany ryż, dymkę lub szczypiorek, natke pietruszki, sos sojowy i sól. Wszystko wymieszać. Smażyć 2-3 min. podawać gorące z zieloną sałatą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż po chińsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia chińska
Potrawka a'la chińska Chińszczyzna na ostro Kurczak z orzechami nerkowca
Chrupiący filet z kurczaka po chińsku Ryba po chińsku Boczek Generała Mao
Kurczak w pieprzu syczuańskim Ryba po chińsku z imbirem Makaron ryżowy z kurczakiem
Chińczyk ekspress Chińszczyzna wg lenian Dim Sum z wieprzowiną i bambusem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane