Ryż po chińsku

kindzia - Przepis na: Ryż po chińsku offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 31
Ryż po chińsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ryż po chińsku.


trudność: średne
czas:

Ryż po chińsku - SKŁADNIKI:

  • Składniki na dwie porcje;
  • 2-3 szkalnki ugotowanego ryżu, 3 łyżki oleju,
  • 2 łyżki sosu sojowego, 1 jajo,
  • 1/2 szklanki pieczarek ugotowanych i pokrojonych w plasterki,
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej zielonej pietruszki,
  • 1/4 szklanki posiekanej dymni lub szczypirku,
  • 1/4 łyżeczki soli.

Ryż po chińsku - PRZYGOTOWANIE:

Jajko wbić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, tak aby zoltko się rozlało, usmażyć, pokroić na patalni na cienkie plastry. Dodać pieczarki, ugotowany ryż, dymkę lub szczypiorek, natke pietruszki, sos sojowy i sól. Wszystko wymieszać. Smażyć 2-3 min. podawać gorące z zieloną sałatą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż po chińsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia chińska
Chińszczyzna na ostro Kurczak z orzechami nerkowca Chrupiący filet z kurczaka po chińsku
Ryba po chińsku Boczek Generała Mao Kurczak w pieprzu syczuańskim
Ryba po chińsku z imbirem Makaron ryżowy z kurczakiem Chińczyk ekspress
Chińszczyzna wg lenian Dim Sum z wieprzowiną i bambusem Wieprzowina po chińsku z sezamem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane