Ryż po chińsku

kindzia

Starszy Kucharz
Przepisy: 31
Ryż po chińsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ryż po chińsku.


trudność: średnie
czas:

Ryż po chińsku - SKŁADNIKI:

  • Składniki na dwie porcje;
  • 2-3 szkalnki ugotowanego ryżu, 3 łyżki oleju,
  • 2 łyżki sosu sojowego, 1 jajo,
  • 1/2 szklanki pieczarek ugotowanych i pokrojonych w plasterki,
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej zielonej pietruszki,
  • 1/4 szklanki posiekanej dymni lub szczypirku,
  • 1/4 łyżeczki soli.

Ryż po chińsku - PRZYGOTOWANIE:

Jajko wbić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, tak aby zoltko się rozlało, usmażyć, pokroić na patalni na cienkie plastry. Dodać pieczarki, ugotowany ryż, dymkę lub szczypiorek, natke pietruszki, sos sojowy i sól. Wszystko wymieszać. Smażyć 2-3 min. podawać gorące z zieloną sałatą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż po chińsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia chińska
Chińszczyzna Maryny Kurczak z grzybami mun i shitake Zupa syczuańska
Biała kapusta na ostro Chińska zupa pak choi Wołowina z pak choi
Ryba smażona po chińsku Bułeczki gotowane na parze z wieprzowiną Kurczak w orientalnym bulionie
Sajgonkowa masakra Chupi Kurczak orientalny Pierś z kurczaka z ryżem w sosie chińskim

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane