kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Ryż po chińsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż po chińsku.

Ryż po chińsku

Składniki:

Ryż po chińsku

  • Składniki na dwie porcje;
  • 2-3 szkalnki ugotowanego ryżu, 3 łyżki oleju,
  • 2 łyżki sosu sojowego, 1 jajo,
  • 1/2 szklanki pieczarek ugotowanych i pokrojonych w plasterki,
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej zielonej pietruszki,
  • 1/4 szklanki posiekanej dymni lub szczypirku,
  • 1/4 łyżeczki soli.

Sposób przygotowania:

Ryż po chińsku

Jajko wbić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, tak aby zoltko się rozlało, usmażyć, pokroić na patalni na cienkie plastry. Dodać pieczarki, ugotowany ryż, dymkę lub szczypiorek, natke pietruszki, sos sojowy i sól. Wszystko wymieszać. Smażyć 2-3 min. podawać gorące z zieloną sałatą.

Redakcja poleca: