Ryż po chińsku

kindzia - Przepis na: Ryż po chińsku offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 31
Ryż po chińsku
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ryż po chińsku.


trudność: średne
czas:

Ryż po chińsku - SKŁADNIKI:

  • Składniki na dwie porcje;
  • 2-3 szkalnki ugotowanego ryżu, 3 łyżki oleju,
  • 2 łyżki sosu sojowego, 1 jajo,
  • 1/2 szklanki pieczarek ugotowanych i pokrojonych w plasterki,
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej zielonej pietruszki,
  • 1/4 szklanki posiekanej dymni lub szczypirku,
  • 1/4 łyżeczki soli.

Ryż po chińsku - PRZYGOTOWANIE:

Jajko wbić na patelnię na rozgrzany tłuszcz, tak aby zoltko się rozlało, usmażyć, pokroić na patalni na cienkie plastry. Dodać pieczarki, ugotowany ryż, dymkę lub szczypiorek, natke pietruszki, sos sojowy i sól. Wszystko wymieszać. Smażyć 2-3 min. podawać gorące z zieloną sałatą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż po chińsku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia chińska
Chińszczyzna wg lenian Dim Sum z wieprzowiną i bambusem Wieprzowina po chińsku z sezamem
Chińska potrawka z makaronem Żeberka na słodko Polędwiczka w sosie słodko-kwaśnym z cukinią
Orientalna sałatka z bambusem Ciecierzyca po chińksu Sałatka z paluszkami krabowymi
Wegański obiad na chińską nutę Stir-fry z quinoa i warzywami Sushi z ogórkiem zielonym

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane