Ryż po turecku

Ryż « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Ryż po turecku offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
Ryż po turecku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1749

Zmierzyć 2,5 szkl rosołu, dodać sól, pieprz i zagotować. Ryż opłukać,


czas:

Ryż po turecku - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szkl ryżu
  • 2,5 szkl tłustego rosołu z baraniny
  • sól
  • pieprz

Ryż po turecku - PRZYGOTOWANIE:

Zmierzyć 2,5 szkl rosołu, dodać sól, pieprz i zagotować. Ryż opłukać, włożyć do gotującego się rosołu, zamieszać, doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć ogień i ugotowac na sypko na płytce ochronnej lub w piekarniku. Podawać do baraniny a także do innych mięs.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż po turecku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Udka w ryżu i warzywach Potrawka po arabsku Ryż z cynamonem
Ryż zapiekany z warzywami, kurkami i skrzydełkami Cukiniowe łódeczki z chipsami z boczku Kotleciki ryżowe
Kurczak curry z ryżem i warzywami Ryż z soczewicą i cukinią Szyszki z ryżu preparowanego
Ryż z bobem po wiejsku Pomidory faszerowane ryżem i jajkiem Risotto z boczkiem i cukinią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane