Ryż po turecku

Ryż « poprzedni | następny »
hgg - autor przepisu Ryż po turecku offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 679
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Ryż po turecku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1749

Zmierzyć 2,5 szkl rosołu, dodać sól, pieprz i zagotować. Ryż opłukać,


czas:

Ryż po turecku - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szkl ryżu
  • 2,5 szkl tłustego rosołu z baraniny
  • sól
  • pieprz

Ryż po turecku - PRZYGOTOWANIE:

Zmierzyć 2,5 szkl rosołu, dodać sól, pieprz i zagotować. Ryż opłukać, włożyć do gotującego się rosołu, zamieszać, doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć ogień i ugotowac na sypko na płytce ochronnej lub w piekarniku. Podawać do baraniny a także do innych mięs.



Komentarze do Ryż po turecku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Warzywne szaleństwo z sushi Smażony ryż z kurczakiem Łosoś z cytrynowym risotto
Egzotyczny ryż z krewetkami Ryż gotowany z prawdziwkami Cukinia zapiekana z żółtym ryżem
Risotto z kurczakiem i jarmużem Ryżowe babeczki z boczkiem, cukinią i papryką Kotleciki z dorsza i ryżu
Zapiekany ryż z warzywami Deser ryżowy z kokosem i fiołkiem Drobiowe babeczki z ryżem i cukinią
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane