Ryż po turecku

Ryż « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Ryż po turecku offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
Ryż po turecku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1749

Zmierzyć 2,5 szkl rosołu, dodać sól, pieprz i zagotować. Ryż opłukać,


czas:

Ryż po turecku - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szkl ryżu
  • 2,5 szkl tłustego rosołu z baraniny
  • sól
  • pieprz

Ryż po turecku - PRZYGOTOWANIE:

Zmierzyć 2,5 szkl rosołu, dodać sól, pieprz i zagotować. Ryż opłukać, włożyć do gotującego się rosołu, zamieszać, doprowadzić do zagotowania, zmniejszyć ogień i ugotowac na sypko na płytce ochronnej lub w piekarniku. Podawać do baraniny a także do innych mięs.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż po turecku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Ryż z jabłkiem  z patelni Risotto z kurczakiem na zielonej herbacie Chińczyk ekspress
Ryż z sosem marchwiowo-jabłkowym Pomidory nadziewane ryżem z kapustą Kurczak po meksykańsku ostry
Ryż z jabłkami i śliwkami Kurczak z ananasem i ryżem Risotto z groszkiem
Ryż marchewkowy na bulionie Risotto z bobem Ryż z kiełbasą chorizo

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane