dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1122]

Ryż słodko - kwaśny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 150
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż z warzywami idealnie sprawdzi się jako danie na lekki obiad lub podwieczorek dla całej rodziny. Polecam.

Ryż słodko - kwaśny

Składniki:

Ryż słodko - kwaśny

 

Sposób przygotowania:

Ryż słodko - kwaśny

Krok 1:

Ryż słodko - kwaśny
Cebulę i marchewkę chwilę smażymy na oliwię.

Cebulę kroimy w piórka. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Na oliwie szklimy cebulę. następnie dodajemy marchew i całość chwilę smażymy.

Krok 2:

Ryż słodko - kwaśny
Wszystkie warzywa doprawiamy i dusimy ze sobą.

Do marchewki i cebuli dodajemy papryki pokrojone w paseczki oraz ananasa pokrojonego w kostkę, chwilę smażymy. Następnie podlewamy niewielką ilością zalewy z ananasa. Dodajemy pomidory i doprawiamy do smaku. Dusimy.

Krok 3:

Ryż słodko - kwaśny
Do uduszonych warzyw dodajemy ugotowany ryż.

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do warzyw dodajemy ryż, mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!