mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Ryż trzy kolory z gulaszem drobiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Obiad powstał na szybko. To co miałam to dodałam. Dużą wagę przywiązuję do marynowania mięsa. Tego niestety nie da się szybko zrobić. Zostawiam zawsze na noc w lodówce mięso.

Ryż trzy kolory z gulaszem drobiowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż trzy kolory z gulaszem drobiowym

 

Sposób przygotowania:

Ryż trzy kolory z gulaszem drobiowym
Mięso kroję w kostkę, dodaję wino, pokrojoną cebulkę, czosnek wyciśnięty, sól, pieprz, koperek pokrojony, olej. Mieszam i odstawiam na noc do lodówki. Pieczarki myję, kroję i lekko podsmażam. Wykładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam mięso, dodaję paprykę pokrojoną, sos pomidorowy i na końcu pieczarki. Chwilę duszę na wolnym ogniu. Doprawiam sola, pieprzem. Sos pomidorowy już jest doprawiony więc nie dodaję za dużo przypraw. Ryż gotuję do miękkości i podaję z gulaszem. Posypuję koperkiem.
Ryż trzy kolory z gulaszem drobiowym
kurczak kawałki w marynacie z cebulą i przyprawami
Ryż trzy kolory z gulaszem drobiowym
pieczarki pokrojone i przesmażone na patalni
Ryż trzy kolory z gulaszem drobiowym
ryż trzy gatunki biały dziki i brązowy w misce
Ryż trzy kolory z gulaszem drobiowym
mięso przesmażone na patelni z papryką zółtą