Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Ryż z bobem po wiejsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kiedy sezon na bób w pełni przygotowuję dania z jego udziałem. Dzisiaj przygotowałam ryż, który cieszył się powodzeniem :)

Ryż z bobem po wiejsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z bobem po wiejsku

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z bobem po wiejsku
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i obieramy z łupek. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na złot. Do miski przekładamy ryż, bób oraz kiełbasę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Ryż z bobem po wiejsku
Etap 1 bób gotujemy w osolonej wodzie i obieramy
Ryż z bobem po wiejsku
Etap 2 do miski przekładamy ryż i obrany bób
Ryż z bobem po wiejsku
Etap 3 dodajemy podsmażoną kiełbasę wiejską
Ryż z bobem po wiejsku
Etap 4 całość mieszamy doprawiając solą i pieprzem