Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryż z cebulą do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ryż z cebulą i natką pietruszki to bardzo smaczny dodatek do mięsa, sosu i dowolnej surówki. Smacznego.

Ryż z cebulą do obiadu

Składniki:

Ryż z cebulą do obiadu

 

  • 25-30 dag ryżu
  • 70 dag cebuli
  • 4 szkl bulionu drobiowego
  • 3 łyżki masła
  • 1 szkl śmietany
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • przyprawa do zup w płynie
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryż z cebulą do obiadu
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do gotującego się bulionu wsypać dokładnie umyty ryż, pokrojoną cebulę, dodać masło, ugotować na sypko. Następnie dodać śmietanę wymieszaną z posiekaną natką pietruszki, przyprawić do smaku przyprawą do zup, solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do dania z mięsem.