Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryż z kiełbasą i zielonym groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ryż z kiełbasą podawać na gorąco jako samodzielne danie

Ryż z kiełbasą i zielonym groszkiem

Składniki:

Ryż z kiełbasą i zielonym groszkiem

 

  • 2 szkl ugotowanego ryżu
  • 40 dag kiełbasy podwawelskiej,
  • 1 cebula,
  • 5 łyżek zielonego groszku,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżka siekanej zieleniny ,
  • 3 łyżki sosu sojowego,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Ryż z kiełbasą i zielonym groszkiem
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w plasterki, razem z posiekana cebulą podsmażyć na oleju, dodać sos sojowy, pokrojoną marchewkę i groszek. Wszystko razem dusić aż warzywa będą miękkie, pod koniec wsypać ugotowany ryż i wlać roztrzepane widelcem jajko, wymieszać. Dusić do momentu gdy jajko się zetnie. Przed podaniem posypać zieleniną.