aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Ryż z kolorowymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszne i szybkie danie....

Ryż z  kolorowymi warzywami

Składniki:

Ryż z kolorowymi warzywami

 

  • 2 piersi kurczaka
  • 1/2 opakowania zielonej fasoli szparagowej
  • 1 czerwona papryka
  • 10 pieczarek
  • 6 marchewek
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasolki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis
  • 1 łyżeczka curry indyjskie
  • szczypta soli morskiej prowansalskiej Kamis
  • szczypta chilli Kamis

Sposób przygotowania:

Ryż z kolorowymi warzywami
Piersi kurczaka dokładnie myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przyprawiamy curry indyjskie. Na osobnej patelni podsmażamy wszystkie warzywa pokrojone w paseczki, dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę czerwoną. Dodajemy kurczaka do warzyw, przyprawiamy solą, chilli i koncentratem pomidorowym. Mieszamy i dusimy ok. 15 minut. Ryż gotujemy w osolonej wodzie.

Przed podaniem danie posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią Kamis.