Strona główna Ryż z krewetkami

Ryż z krewetkami.

Ryż « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Ryż z krewetkami. offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Ryż z krewetkami.
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Danie to można podawać posypane żółtym serem i zapieczone w piekarniku.


trudność: łatwe
czas:

Ryż z krewetkami. - SKŁADNIKI:

  • ryż 30 dag
  • krewetki bez skorupek 15 dag
  • boczek wędzony 10 dag
  • jajka 4 szt
  • cebula czerwona 1 szt
  • groszek z marchewką 4 łyżki
  • sos sojowy 1 łyżka
  • smalec 1 łyżka
  • oliwa 1 łyżka
  • szczypiorek siekany 2 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Ryż z krewetkami. - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlać 2 szklanki wody, dodać szczyptę soli, zagotować, włożyć ryż i gotować pod przykryciem 20 minut, odcedzić. Jajka wybić do garnuszka, roztrzepać z sosem sojowym, wsypać połowę drobno posiekanej cebuli, wymieszać. Na patelni rozgrzać smalec, wlać jajka i usmażyć cienki omlet. ostudzić i pokroić w makaronik. Krewetki smażyć przez 1 minutę na rozgrzanej oliwie, następnie dodać pokrojony w cienkie plasterki boczek, groszek i marchewkę, pozostałą posiekaną cebulę i smażyć około 2-3 minuty. Wszystko delikatnie wymieszać z pokrojonym omletem, przyprawić do smaku, podsmażyć jeszcze przez 2 minuty. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ryż z krewetkami.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Ryż z mięsem mielonym Proste dyniowe risotto Krokiety z farszem ryżowo kurkowym
Pierś z kurczaka z ryżem Risotto pełne jesieni Pierś z indyka z kalarepką i ryżem
Ryż podsmażany z mięsem mielonym Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem Mięso mielone z ryżem i boczkiem
Płatki ryżowe z dynią i żurawiną Rozgrzewający kurczak z dynią i jarmużem Grzybowe risotto z marchewką i jarmużem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane