gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Ryż z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolorowo i zdrowo ryżowo i krewetkowo ")

Ryż z krewetkami

Składniki:

Ryż z krewetkami

 

  • ok 2 kg krewetek koktajlowych mrożonych
  • 4 torebki ryżu
  • pół puszki kukurydzy
  • pół puszki groszku
  • 1 czerwona papryka mała
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Ryż z krewetkami
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Krewetki rozmrażamy i zalewamy gorącą wodą, nie ma potrzeby ich gotować, chyba że ktoś chce to zaledwie 5 min. Paprykę kroimy w kostkę i podsmażamy do miękkości gdy już będzie miękka dodajemy do papryki krewetki, kukurydzę i groszek. Chwilkę przysmażamy. Ryż po ugotowaniu mieszamy z warzywami i krewetkami z patelni, wkładamy do miseczek i wykładamy na talerze w postaci foremki. Polewamy ulubionym sosem.
Smacznego

Tagi:

ryż krewetki