Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 553]

Ryż z mlekiem i żurawiną liofilizowaną (i dodatki)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 160
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Często robię taki ryż - w różnych wersjach: na słodko i słono. To doskonałe i pożywne śniadanie. Polecam!

Ryż z mlekiem i żurawiną liofilizowaną (i dodatki)

Składniki:

Ryż z mlekiem i żurawiną liofilizowaną (i dodatki)

 

Dodatkowo:

  • syrop z agawy (wg smaku)
  • żurawina liofilizowana

Opcjonalnie:

  • ulubione owoce lub orzechy (u mnie borówki i płatki migdałowe)

Sposób przygotowania:

Ryż z mlekiem i żurawiną liofilizowaną (i dodatki)
Ryż należy ugotować w wodzie z odrobinką soli. (Najlepszy jest taki lekko rozgotowany.) Mleko podgrzać i następnie połączyć z ryżem.

Całość dosłodzić wg smaku - syropem z agawy i przelać do miseczek. (Można użyć miodu, cukru lub ulubionego syropu.)

Na samym końcu każdą porcję posypać żurawiną i dowolnymi dodatkami.