halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Ryż z musem truskawkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest sezon na truskawki, chętnie dzieci i nie tylko zjedzą taki ryż.Jest smaczny zniewalający aromat truskawek.

Ryż z musem truskawkowym

Składniki:

Ryż z musem truskawkowym

 

Sposób przygotowania:

Ryż z musem truskawkowym
Ryż wypłukać.Zagotować dwie szklanki mleka. Wsypać ryż, dodać szczyptę soli oraz cukier waniliowy. Gotujemy na wolnym ogniu do wsiąknięcia mleka w ryż. Mieszamy , żeby się ryż nie przypalił. Truskawki umyć, odszypułkować, kilka zostawić do dekoracji. Następnie zmiksować truskawki z miodem, dodać śmietanę i ponownie zmiksować.Porcje ryżu rozłożyć na talerze, polać musem, udekorować truskawką wg uznania.

Tagi:

ryż