iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż z patelni z cukinią i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dziś danie szybkie dla zapracowanych. Nadaje się do szybkiego podgrzania. Ryż, swojska kiełbaska, cukinia odrobinę cebuli i czosnku - danie gotowe.

Ryż z patelni z cukinią i kiełbasą

Składniki:

Ryż z patelni z cukinią i kiełbasą

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z patelni z cukinią i kiełbasą
Cukinie młoda dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Cebule i czosnek obieramy z łupiny . Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Cebule kroimy w kosteczkę , czosnek siekamy. Na patelni podsmażamy cebulkę i czosnek . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojona cukinię. Smażymy wszystko razem kilka minut. Doprawiamy solą morską , pieprzem i chilli. Następnie dodajemy sos słodki chilli i przecier pomidorowy. Mieszamy i podlewamy 1/2 szklanki gorącej wody. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryz . Mieszamy i chwilę gotujemy. Jeszcze raz doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Podajemy na ciepło.