Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybkie i proste danie z ryżu. Wystarczy kilkanaście minut i obiadek dla całej rodzinki jest gotowy.

Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem
Ryż gotujemy na sypko do miękkości w osolonej wodzie. Pieczarki obieramy, a następnie kroimy je w kosteczkę. W szerokim rondlu roztapiamy masło, wrzucamy pieczarki, solimy je delikatnie i podduszamy do miękkości. Dodajemy ugotowany ryż i całość mieszamy. Szczypiorek siekamy i dodajemy do dania, doprawiamy do smaku pieprzem świeżo mielonym. Mieszamy.
Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem
ryż gotujemy w osolonej wodzie na miękko
Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem
pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę
Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem
na maśle podduszamy pieczarki do miękkości
Ryż z pieczarkami i szczypiorkiem
do pieczarek dodajemy ryż i szczypiorek - doprawiamy i mieszamy

Tagi:

ryż