klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Ryż z sosem meksykańskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryż z sosem meksykańskim to znakomita alternatywa na obiad dla zapracowanych. Potrawa jest znakomita dla ludzi, którzy lubią pikantne jedzenie.

Ryż z sosem meksykańskim Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryż z sosem meksykańskim

 

  • 2 małe pętka dobrej kiełbasy
  • 1 słoik sosu meksykańskiego
  • ryż
  • 1 kostka rosołowa
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryż z sosem meksykańskim

ETAP 1:

Ryż ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Do garnka przelej sos meksykański. Kiełbasę pokrój w drobna kostkę. Na patelnię wlej odrobinę oleju i dobrze go rozgrzej. Na patelni usmaż dobrze kiełbasę. A następnie dodaj ja do sosu i podgrzej sos. Na talerz wyłóż odrobinę ryżu i polej go sosem. Smacznego!

Ryż z sosem meksykańskim
Ryz ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem kostki rosołowej.
Ryż z sosem meksykańskim
Dobrą kiełbasę pokrój bardzo drobno w kostkę
Ryż z sosem meksykańskim
Kup dobry sos meksykański w słoiczku(firma sosu jest nie ważna).
Ryż z sosem meksykańskim
Sos przelej do rondelka i dodaj kiełbasę drobno pokrojoną.