Edward mistrz kuchni

Edward mistrz kuchni

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

ryż z tuńczykiem 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

wracacie późno z pracy i nie macie pomysłu co ugotować? oto przepis na szybki i pyszny obiadek

ryż z tuńczykiem 2

Składniki:

ryż z tuńczykiem 2

 

Sposób przygotowania:

ryż z tuńczykiem 2
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, powinien być miękki ale sypki, następnie wyjmujemy go z woreczków, wkładamy do dużej miski i dodajemy do niego tuńczyka wraz zalewą i oliwę z oliwek, całość dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy. jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, dzielimy na ćwiartki, pomidory myjemy dzielimy na ćwiartki, szczypiorek siekamy, ryż z tuńczykiem przekładamy do salaterki, na wierzchu układamy naprzemiennie jajka i pomidory, posypujemy szczypiorkiem