iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż z tuńczykiem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna zdrowa sałateczka kolacyjna ,imprezowa

Ryż z tuńczykiem i warzywami

Składniki:

Ryż z tuńczykiem i warzywami

 

  • 1 szt tuńczyk kawałki w oleju,
  • 1 szkl ryż brązowy,
  • 1/2 puszki groszek,
  • 1/2 puszki kukurydza,
  • pieprz biały Prymat,
  • 1/2 szt cebula biała
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Ryż z tuńczykiem i warzywami
Ryż gotujemy w wodzie lekko osolonej .Odcedzamy i studzimy .Do zimnego ryżu dodajemy odcedzona kukurydzę i groszek . Pokrojoną drobniutko cebule i tunczyka z puszki . Wszystko dobrze mieszamy i doprawiamy pieprzem .Podajemy na talerzu ozdobionym posiekana natką pietruszki

Tagi:

ryż