paolineczka

paolineczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Ryż z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Staram się przygotowywać proste, zdrowe i smaczne dania. Zwłaszcza, że mój synek koniecznie chce jeść to co my. Taki ryż możemy podać naszym maluchom już od 12 miesiąca życia.

Ryż z warzywami

Składniki:

Ryż z warzywami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami
1. Warzywa obieram i myję. Pora kroję na pół plasterki, a pozostałe warzywa kroję w kostkę.

2. Ryż przesypuję do miski do gotowania ryżu ( od parowaru) i zalewam go wodą.

3. Warzywa wkłądam do miski od parowaru. Ryż i warzywa gotuję w parowarze ok 30 min.

4. Ryż odsączam z wody. Dodaje do niego uparowane warzywa oraz przyprawy i delikatnie mieszam. Wykładam na talerz

Tagi:

ryż