niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Ryż z warzywami 13

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż z warzywami to doskonałe danie nie tylko dla dzieci syci i przede wszystkim wspaniale smakuje.

Ryż z warzywami 13

Składniki:

Ryż z warzywami 13

 

  • 2 woreczki ryżu
  • 2 marchewki
  • 1 mała pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • mały por
  • zielony groszek mrożony około 1/2 szklanki
  • sól
  • pieprz
  • szczypta curry
  • olej

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami 13
Na patelni rozgrzewamy olej i wsypujemy drobno pokrojoną cebulę i porę. Przesmażamy około 4 minut. Następnie dokładamy pozostałe warzywa pokrojony w talarki lub słupki. Gdy już wszystko zmięknie dosypujemy groszek i dusimy całość około 4 minut. Podlewamy danie wodą. Na końcu wszystko doprawiamy solą, pieprzem i curry. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem.

Tagi:

ryż