kogelmogel

kogelmogel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 29]

Ryż z warzywami i kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały pomysł na smaczny i zdrowy obiad.

Ryż z warzywami i kiełbasą

Składniki:

Ryż z warzywami i kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Ryż z warzywami i kiełbasą
Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu. Marchewkę, por, fasolkę, kalafior i brokuły blanszujemy. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na rozgrzanej na patelni oliwie. Gdy cebula się zeszkli, dorzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i smażymy razem aż do zarumienienia. Następnie przekładamy do miseczki a na patelnię wrzucamy zblanszowane wcześniej warzywa. Podsmażamy do zarumienienia i dodajemy usmażone wcześniej kiełbasę i cebulę. Dodajemy sporą ilość oregano. Następnie dosypujemy do warzyw ryż i wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy tuż po przyrządzeniu.

Tagi:

ryż kielbasa