mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Ryżanka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Cebule oraz czosnek obrac i posiekac.Marchewke obrac oplukac i pokroic na plasterki...

Ryżanka.

Składniki:

Ryżanka.

 

  • ½ szklanki ryżu krótkoziarnistego
  • 5 szklanek bulionu z kostki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 marchewka
  • 4łyżki groszku mrożonego lub z puszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • ½ łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryżanka.
Cebule oraz czosnek obrac i posiekac.Marchewke obrac oplukac i pokroic na plasterki.W rondelku rozgrzac maslo i zeszklic cebule z czosnkiem nastepnie dodac ryz , lisc laurowy,majeranek i bulion.Gotowac 40-50 min.Na 10 min przed koncem gotowania wlozyc marchewke i groszek doprawic sola i pieprzem.Zupe podawac posypana natka pietruszki.Smacznego.

Tagi:

ryżanka ryż