iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Sylwestrowe przekąski i zakąski

Ryżowe kuleczki z sandacza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fajne smaczne i dekoracyjne kulki rybne

Ryżowe kuleczki z sandacza

Składniki:

Ryżowe kuleczki z sandacza

 

  • Składniki:

 

 

Sposób przygotowania:

Ryżowe kuleczki z sandacza
Ryż brązowy gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu . Odcedzamy i studzimy go . Filet sandacza gotujemy na parze . Wyciągamy ości jezeli takie się przytrafią .Rozdrabniamy mięso sandacza i dodajemy je do zimnego ryżu .Dodajemy sól.pieprz do smaku i majonez tyle żeby masa dobrze się formowała ,ale nie była zbyt rzadka ,Formujemy kuleczki .Dekorujemy pieprzem kolorowym .Na wierzch kulek dajemy musztardę francuską .Podajemy zimne schłodzone.

Tagi:

ryż