motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Ryżowe racuchy z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne racuchy ryżowo-serowe

Ryżowe racuchy z serem

Składniki:

Ryżowe racuchy z serem

 

  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 2 jajka
  • 1 kostka twarogu (25 dkg)
  • 2 łyżki ugotowanego ryżu
  • olej
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Ryżowe racuchy z serem
Do garnka wlać mleko, wbić jajka, dodać cukier oraz przesianą mąkę. Wszystko starannie wymieszać (aby było ciasto takie jak na naleśniki). Odstawić na pół godziny. Twaróg rozdrobnić widelcem, dodać do ciasta wraz z ugotowanym ryżem. Dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i kłaść łyżką niewielką ilość ciasta. Smażyć placuszki na złoty kolor z obu stron. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Tagi:

ryż jajko jajka