jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Ryżowy makaron w sosie łososiowo-serkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Ten pyszny makaron z kremowym sosem swoją delikatnością podbije nawet najbardziej wybredne podniebienie! POLECAM!

Ryżowy makaron w sosie łososiowo-serkowym

Składniki:

Ryżowy makaron w sosie łososiowo-serkowym

 

  • Składniki na 4 porcje:
  • 200 g makaronu ryżowego,
  • 4 serki topione trójkąty,
  • 2 łyżki śmietany,
  • 7 łyżek mleka,
  • 1 łyżka masła,
  • Sól pieprz do smaku,
  • 400 g łososiowych brzuszków

 

Sposób przygotowania:

Ryżowy makaron w sosie łososiowo-serkowym
Łososia obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze elementy. Makaron przygotowujemy wg przepisy na opakowaniu ( Zagotowujemy wodę, odstawiamy z ognia i wkładamy makaron na około 3 minuty pod przykryciem. Po tym czasie odcedzamy). Między czasie na patelni topimy masło, dokładamy mleko, serki i śmietanę. Gdy składniki nam się roztopią i połączą w jednolity sos doprawiamy go do smaku. Gotowy makaron porcjujemy na talerze. Posypujemy kawałkami łososia, polewamy sosem i jeszcze raz nakładamy łososia. Podajemy.

Tagi:

makaron