kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Rzodkiewka marynowana z miodem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

wspaniała przekąska do potraw mięsnych...

Rzodkiewka marynowana z miodem

Składniki:

Rzodkiewka marynowana z miodem

 

  • rzodkiewka 2 pęczki
  • olej 1/3 szklanki
  • ocet 1/3 szklanki
  • woda 1/3 szklanki
  • miód 3 łyżki
  • cukier 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • gorczyca 1 łyżeczka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz biały 1/4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Rzodkiewka marynowana z miodem
Umyte rzodkiewki przekroić na połówki lub większe na ćwiartki. Olej, wodę, ocet, miód, czosnek, gorczycę, sól, pieprz zagotować. Rzodkiewki ułożyć w słoikach i zalać gorącą zalewą. Zakręcić słoiki i pasteryzować 20 minut . Nadają się do jedzenia już po 2 tygodniach.