goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Rzodkiewki w miodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Takie rzodkiewki to słodki dodatek do sałatek.

Rzodkiewki w miodzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Rzodkiewki w miodzie

 

  • rzodkiewka 4 pęczki

 

  • zalewa:
  • woda 2 szklanki
  • ocet 1/2 szklanka
  • olej 1/2 szklanka
  • sok z cytryny 1/2 szklanka
  • miód 8 łyżek
  • gorczyca 2 łyżeczki
  • czosnek 2 ząbki

Sposób przygotowania:

Rzodkiewki w miodzie
Rzodkiewki oczyszczamy, dokładnie myjemy i kroimy na ćwiartki lub połówki. Rzodkiewki przekładamy do niewielkich słoików. W garnku łączymy ze sobą składniki zalewy, czosnek kroimy w plasterki i dodajemy do zalewy. Zalewą zalewamy rzodkiewki, zakręcamy. Pasteryzujemy około 15 minut. Rzodkiewki dodajemy do sałatek. Smacznego!
Rzodkiewki w miodzie
Łączymy ze sobą wszystkie składniki zalewy i mieszamy
Rzodkiewki w miodzie
Zalewą zakręcamy rzodkiewki w słoiikach, zakręcamy.