jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Rzodkiewkowe skrzaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

To wesoła, nie tylko wiosenna przekąska:) Idealna na dziecięce przyjęcie, jeśli chcemy by na stole było zdrowo i wesoło!

Rzodkiewkowe skrzaty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rzodkiewkowe skrzaty

 

 

Sposób przygotowania:

Rzodkiewkowe skrzaty
Rzodkiewki oczyszczamy, ucinamy część zieloną. Tak przygotowane płuczemy i osuszamy. Nastepnie przekrawamy je na połowy. Szczypiorek płuczemy, osuszmy i siekamy. Ser przekładamy na miseczkę. Dodajemy do niego posiekany szczypiorek, śmietanę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym twarożkiem przekładamy przygotowane rzodkiewki. Na górnej części wykonujemy z sera „pompony”. Z ziarenek pieprzu wykonujemy oczy i buzię. Sałatę płuczemy, osuszamy i układamy na dno talerzyka. Na tak przygotowanej układamy rzodkiewkowe skrzaty. Podajemy.
Rzodkiewkowe skrzaty
Składniki na twarożek umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy
Rzodkiewkowe skrzaty
Rzodkiewki myjemy i przecinamy na połowy
Rzodkiewkowe skrzaty
Przygotowanym twarożkiem przekładamy rzodkiewki
Rzodkiewkowe skrzaty
Sałatę myjemy. podajemy na niej skrzaty

Tagi:

sery sałata ser