paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Sadzone na mielonych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny sposób na podanie kotletów mielonych w nieco inny sposób. Danie to jest bardzo syte i nie skomplikowane.

Sadzone na mielonych

Składniki:

Sadzone na mielonych

 

na mielone

  • mięso mielone wieprzowe 30 dag
  • cebula 1 szt
  • bułka czerstwa 1 szt
  • jajko 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierki

Sposób przygotowania:

Sadzone na mielonych
Cebulkę obrać i drobno posiekać a jajko roztrzepać, dodać do mięsa mielonego.

Czerstwą bułkę namoczyć i odsączyć w rękach, dodać do mięsa, dodać przyprawy do smaku i wymieszać całość.

W rękach formować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć z obu storn na rozgrzanym tłuszczu.

Każde jajko osobno ostrożnie wbić na rozgrzaną patelnię posolić i popieprzyć do smaku, smażyć jak na sadzone. Usmażone jajka kłaść na kotlety, posypać posiekanym koperkiem i podawać na ciepło.