kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Sajgonki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Coś z kuchni wschodniej??-polecam sajgonki

Sajgonki

Składniki:

Sajgonki

 

  • makaron ryżowy
  • ogórek
  • gotowane krewetki
  • liście kolendry
  • liście bazylii
  • sałata dębowa
  • 2 łyżki sosu hoisin
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • posiekane orzeszki ziemne
  • papier ryżowy

Sposób przygotowania:

Sajgonki
Papier ryżowy wkładamy do wrzącej wody i trzymamy póki nie zmięknie.Makaron zalewamy wrzącą wodą i odcedzamy po kilku minutach.Na każdy arkusik papieru ryżowego nakładamy troszkę makarony,krewetkę,kawałek ogórka,gałązkę kolendry,listki bazylii i zawijamy jak krokiet.Brzegi wwijamy do środka.+++Sos hoisin mieszamy z octem,olejem sezamowym,sosem sojowym i posiekanymi orzeszkami. Podajemy sos osobno w sosjerce.Najlepiej się delektować i jeść powoli za pomocą pałeczek.Smacznego!