paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Sajgonki cielęce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sajgonki z grzybkami i fasolką mun oraz mięsem cielęcym.

Sajgonki cielęce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sajgonki cielęce

 

  • 20 dag mięso cielęce bez kości
  • 5-6 sztuk grzyby mun
  • 15-20 sztuk kiełki fasoli mun
  • sól do smaku
  • papier ryżowy
  • sos słodko- pikantny chili
  • pieprz do smaku
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki sos sojowy
  • papryka mielona ostra o smaku

Sposób przygotowania:

Sajgonki cielęce
Mięso opłukać osuszyć i dwa razy przekręcić w maszynce. Grzybki mun zalać wrzątkiem i moczyć około 20 minut po tym czasie odlać wodę i skroić grzybki dodać je do mięsa. Do mięsa i grzybów dodać również kiełki fasoli mun sos sojowy, oraz do smaku paprykę sól i pieprz. Wyrobić dłonią farsz. Papier ryżowy namaczać chwilkę w wodzie aby zrobił się miękki i wyłożyć na blat. Na papier wyłożyć łyżkę stołową farszu i zawinąć sajgonki. Najpierw przykryć farsz a następnie zagiąć rogi. Sajgonki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto brązowy kolor. Można podawać z sosem słodko- pikantnym chili.
Sajgonki cielęce
Do mięsa i grzybów dodać również kiełki fasoli mun sos sojowy, oraz do smaku paprykę sól i pieprz. Wyrobić dłonią farsz.
Sajgonki cielęce
Papier ryżowy namaczać chwilkę w wodzie aby zrobił się miękki i wyłożyć na blat. Na papier wyłożyć łyżkę stołową farszu i zawinąć sajgonki.
Sajgonki cielęce
Najpierw przykryć farsz a następnie zagiąć rogi. Sajgonki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto brązowy kolor.