Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sajgonki w sosie chili

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Sajgonki to dobry pomysł na przystawkę, goście będą zachwyceni

Sajgonki w sosie chili Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sajgonki w sosie chili

 

  • 1 opakowanie papier ryżowy,
  • 1 szkl ryż gotowany,
  • 1 szt marchew gotowana,
  • 1/2 szkl kukurydza marynowana,
  • 3 szt grzyby suszone,
  • 1 szt filet z kurczaka,
  • 3 łyżki sos chili,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • 1 łyżka oliwa

 

Sposób przygotowania:

Sajgonki w sosie chili
Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na oliwie. Grzyby zalać wrząca wodą i ugotować, wyjąc z wywaru i drobno posiekać. Mięso i grzyby włożyć do miski, dodać ugotowany ryż, utartą gotowaną marchew, kukurydzę, wymieszać, przyprawić do smaku. Papier ryżowy włożyć na 2 sekundy do ciepłej wody, odłożyć na chwilę. Następnie nakładać po łyżce farszu i zwijać jak krokiety. Podawać z sosem chili.
Sajgonki w sosie chili
Etap 1
Sajgonki w sosie chili
Etap 2