KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sajgonki z bałtyckiego dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Chrupiące sajgonki z dorszem..

Sajgonki z bałtyckiego dorsza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sajgonki z bałtyckiego dorsza

 

  • składniki :
  • 150 gr świeżego bałtyckiego dorsza,
  • mały pęczek świeżej pietruszki,
  • szalotka,
  • jajko przepiórcze,
  • sól, pieprz do smaku,
  • suszona smażona cebula około łyżki,
  • SOS SOJOWY DO SMAKU,
  • kilka kropli cytryny,
  • papier ryżowy do sajgonek,

Sposób przygotowania:

Sajgonki z bałtyckiego dorsza
Filet z dorsza bardzo drobno kroimy, siekamy pietruszkę, szalotkę, wszystko dokładnie mieszamy doprawiamy przyprawami. Papier ryżowy namaczamy, układamy na środku gotowy farsz z dorsza, zwijamy tak samo jak sajgonki, smażymy na gorącym oleju. Gotowe układamy na talerzu ozdobionym zieleniną, podawać z sosem sojowym. SMACZNEGO.
Sajgonki z bałtyckiego dorsza
Filet z dorsza oczyszczamy i drobno kroimy w kostkę.
Sajgonki z bałtyckiego dorsza
Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy.
Sajgonki z bałtyckiego dorsza
Smażoną cebulę dodajemy na samym końcu .
Sajgonki z bałtyckiego dorsza
Przygotowujemy papier ryżowy, dodajemy farsz i smażymy.