Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Sajgonki z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sajgonki z krewetkami

Sajgonki z krewetkami

Składniki:

Sajgonki z krewetkami

 

  • 25 dag ciasta filo, pokrojonego w kwadraty
  • 1 mała cebula, posiekana
  • 4 łyżki groszku konserwowego
  • 10 dag makaronu ryżowego
  • 12 dag krewetek, oczyszczonych, gotowanych
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 2 łyżeczki słodkiego sosu chili
  • 1 łyżka Maggi
  • 1 białko jajka, roztrzepane
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sajgonki z krewetkami

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W woku smażymy cebulę, czosnek i krewetki przez 5 minut. Dodajemy groszek, sos chili, Maggi, sól, pieprz i makaron, wszystko dokładnie mieszamy. Nakładamy farsz na kwadraty, zawijamy boki, tak by powstała sajgonka. Zlepiamy ciasto smarując je białkiem. Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.