KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sajgonki z łososiem i rukolą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sajgonki inaczej, łosoś w papierze ryżowym.

Sajgonki z łososiem i rukolą. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sajgonki z łososiem i rukolą.

 

  • papier ryżowy,
  • mała garstka rukoli,
  • łyżka majonezu japońskiego,
  • bąki cebuli,
  • gruby plasterek świeżego łososia,
  • sos sojowy,

Sposób przygotowania:

Sajgonki z łososiem i rukolą.
Kawałek łososia delikatnie smażymy na chrupiący kawałek, papier ryżowy delikatnie zwilżamy ciepłą wodą, po 3-4 minutach będzie na tyle plastyczny, że będzie można formować sajgonki. Na papier ryżowy układamy kolejno łososia, zielone bąki cebuli oraz majonez japoński. Wszystko dokładnie zawijamy jak sajgonka, przekrawamy na połowę i układamy na talerzu przyozdobionym rukolą, skrapiamy sosem sojowym. SMACZNEGO.
Sajgonki z łososiem i rukolą.
Smażymy łososia, papier ryżowy zwilżamy wodą.
Sajgonki z łososiem i rukolą.
Na gotowy papier układamy łososia i zieleninę oraz majonez.
Sajgonki z łososiem i rukolą.
Dokładnie zwijamy jak sajgonka i odstawiamy na kilka minut.

Tagi:

sosy rukola