Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Sajgonki z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zapraszam na domowe sajgonki z mięsem wieprzowym oraz warzywami. Danie to nie jest zbyt pracochłonne jak mogłoby się wydawać.

Sajgonki z mięsem i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sajgonki z mięsem i warzywami

 

  • 250 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 200 g mieszanki warzyw chińskich
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 100 g kapusty pekińskiej
  • 8 szt papieru ryżowego
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sajgonki z mięsem i warzywami
Mięso mielone podsmażamy na oleju. Do woka wrzucamy warzywa chińskie, dodajemy sos sojowy i podduszamy do miękkości. Do miski przekładamy mięso, dodajemy warzywa, doprawiamy sola i pieprzem i mieszamy. Szatkujemy drobno kapustę pekińską. Papier ryżowy namaczamy, układamy na nim porcję warzy z mięsem i kapustę pekińską, składamy jak krokieta. Smażmy na rozgrzanym oleju po kilka minut z dwóch stron.
Sajgonki z mięsem i warzywami
mięso mielone przesmażamy na oleju do zarumienienia
Sajgonki z mięsem i warzywami
mieszankę warzyw chińskich podduszamy z sosem sojowym
Sajgonki z mięsem i warzywami
mięso mieszamy z warzywami i doprawiamy do smaku
Sajgonki z mięsem i warzywami
w papier ryżowy zawijamy mięso z warzywami i smażymy

Tagi:

mięso sosy