Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1105]

Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem są bardzo smaczne. Ser, który się roztopi, bardzo fajnie się ciągnie podczas jedzenia.

Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem
Schab bardzo cienko rozbić. Oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem i papryką. Pieczarki pokroić i przesmażyć na oliwie. Przyprawić. Ostudzić.

Dodać pokrojony ser i wymieszać. Na każdym plastrze mięsa ułożyć część pieczarek z serem. Uformować sakiewki i związać nicią bawełnianą.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godzinę. 


Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem
Rozbite mięso oprószyć wszystkimi przyprawami.
Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem
Uduszone pieczarki wymieszać z pokrojony serem.
Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem
Na mięsie układać ser z pieczarkami uduszonymi.
Sakiewki schabowe z pieczarkami i serem
Uformować i związać sakiewki i upiec je w piekarniku.