anja3107

anja3107

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Miałam ciasto francuskie i nie wiedziałam co z niego przygotować. W jednej z gazetek znalazłam podobny przepis. Dodałam coś od siebie i wyszło idealnie. Polecam :D

Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami Więcej zdjęć (9)

Składniki:

Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 20 dag sera żółtego
  • kucharek, pieprz
  • 1/2 słoiczka papryki marynowanej
  • 1 natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami
Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić na kwadraty. Cebulę poszatkować. Zeszklić delikatnie na patelce. Fileta pokroić w kostkę, dodać do cebuli i smażyć.

Kukurydzę i paprykę odsączyć z zalewy. Paprykę pokroić w mniejsze kawałki. Dodać z kukurydzą na patelnię.

Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce i dodać na patelkę. Całość wymieszać. Przygotowany farsz przekładać na pocięte ciasto francuskie, posypać po trochu poszatkowaną natką pietruszki i łączyć ze sobą wszystkie rogi ciasta.

Przełożyć na wysmarowaną brytfannę i piec ok 20-25 minut w 180 st.  
Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami
Na sam początek pociąć ciasto francuskie na kwadraty
Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami
Następnie poszatkowaną cebulę i pokrojonego fileta podsmażyć na patelni
Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami
Dodawać pozostałe składniki: paprykę i kukurydzę
Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami
Na koniec zetrzeć ser żółty i dodać na patelnię. Przyprawić
Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami
Przekładać farsz na ciasto. Posypać poszatkowaną natką pietruszki.
Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami
Piec.
Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami
Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami
Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami
Sakiewki z ciasta francuskiego i dodatkami

Tagi:

przystawki