SUPERPRZEPIS

Sakiewki z kurczakiem i czerwoną fasolką

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5
Sakiewki z kurczakiem i czerwoną fasolką Więcej zdjęć (4)

doskonale smakuje i zamienia codzienny obiad we wspaniałą ucztę

Składniki:

Sakiewki z kurczakiem i czerwoną fasolką

 

 

  • Farsz:
  • filet z piersi kurczaka
  • papryka czerwona
  • 30 dag pieczarek
  • puszka czerwonej fasolki
  • 20 dag sera żółtego
  • przyprawa do kurczaka
  • kucharek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki z kurczakiem i czerwoną fasolką
Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki na okrągłej dużej patelni.
Pieczarki i paprykę kroimy i podsmażamy osobno na oliwie doprawiając do smaku.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Fasolkę odsączamy z zalewy i przelewamy zimną wodą.
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą i smażymy na patelni.
Wszystkie nasze składniki po ostygnięciu delikatnie mieszamy.
Na środek naleśnika nakładamy sporą ilość farszu, boki zbieramy do siebie formując sakiewkę i związujemy szczypiorkiem.
Układamy na blasze i zapiekamy w piekarniku ok. 15 min.
Podajemy z ostrym sosem meksykańskim.
Sakiewki z kurczakiem i czerwoną fasolką
paprykę i pieczarki kroimy i podsmażamy a ser ścieramy na tarce
Sakiewki z kurczakiem i czerwoną fasolką
smażymy naleśniki które posłużą jako opakowanie naszego farszu
Sakiewki z kurczakiem i czerwoną fasolką
naleśniki nadziewamy farszem,formujemy sakiewki i zapiekamy w piecu