iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Sakiewki drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo często piekę takie sakiewki w dużych ilościach, a następnie je mrożę, ponieważ bardzo wszystkim smakują, i często napada nas ochota aby je zjeść, wtedy je rozmrażam. Smakują świetnie z czerwonym barszczem, ale też i same.

Sakiewki drożdżowe

Składniki:

Sakiewki drożdżowe

 

Sposób przygotowania:

Sakiewki drożdżowe
Zagniatamy ciasto dodając mleko, odstawiamy na 30 min. Pieczarki, cebulę bardzo drobno siekamy, smażymy na oleju do czasu odparowania wody, solimy, pieprzymy. Ciasto należy rozwałkować na grubość 3 mm następnie wycinamy średnie kwadraty, nakładamy porcję farszu i posypujemy serem, sklejamy rogi, pieczemy 30 min. w temp. 160 stopni.