pierniczkowo

pierniczkowo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Sałata z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Lekka, dietetyczna przekąska.

Sałata z krewetkami

Składniki:

Sałata z krewetkami

 

  • 200 g kilku gatunków sałat (można kupić gotowy mix w sklepie)
  • 230 g krewetek mrożonych lub świeżych
  • oliwa
  • sól
  • SOS:
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 1/2 zmiażdżonego ząbka czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałata z krewetkami
Mrożone krewetki rozmrażamy, solimy do smaku i podsmażamy na oliwie ok.2-3 minut. Różne gatunki sałat układamy na talerzach, następnie wykładamy podsmażone krewetki. Sok z cytryny, oliwę, miód, czosnek, sól, pieprz mieszamy ze sobą i polewamy sałatę. Gotową sałatę można ozdobić kawałkami cytryny i zieleniną, np. pietruszką.