Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Sałata z liści rzodkiewki, rukoli...

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Nie tylko korzeń rzodkiewki nadaje się do jedzenia!

Sałata z liści rzodkiewki, rukoli...

Składniki:

Sałata z liści rzodkiewki, rukoli...

 

  • Liście rzodkiewki drobno siekane- 1 szklanka,
  • rukola drobno siekana- 1/2 szklanki,
  • szczypiorek wąski- 1 pęczek
  • szpinak liście- 1 pęczek( 3-4 duże rośliny),
  • czosnek niedźwiedzi- 5 liści,
  • jogurt naturalny- 150 ml,
  • pomidor- 2 szt,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałata z liści rzodkiewki, rukoli...
Wszystkie liście dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą. Rzodkiewkę( świeże, młode listki), rukolę, czosnek niedźwiedzi bardzo drobno posiekać. Szczypiorek może być pokrojony na większe kawałki. Liście szpinaku najlepiej nie kroić tylko porwać jak sałatę. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i zmiksować z jogurtem. Wymieszać razem wszystkie składniki i doprawić pieprzem oraz solą. Odstawić na 10 minut do lodówki. Przed podaniem polać sosem z jogurtu i udekorować np.: rzodkiewką.