kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

sałata z tuńczykiem i cieciorką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

kolorowa sałata z kawałkami tuńczyka, sosem z bazylii i szparagami

sałata z tuńczykiem i cieciorką

Składniki:

sałata z tuńczykiem i cieciorką

 

Sposób przygotowania:

sałata z tuńczykiem i cieciorką
Bazylię, pozostawiając kilka młodych listków włożyć do blendera, dodać łychę oliwy i czosnek i zmiksować. Dodać śmietanę, posolić, popieprzyć.
Na salaterce ułożyć na spodzie roszponkę, na nią szparagi, pomidorki koktajlowe w połówki, cieciorkę i odsączonego tuńczyka. Oliwę wymieszać z sokiem z limonki, lekko skropić sałatę, nie mieszamy-:)
Podajemy udekorowaną kleksikiem sosu śmietanowego a talerz czy tam salaterkę dekorujemy pozostałymi listkami bazylii. Ogólnie lepiej się prezentuje na dużym talerzu niż w misce-:)