ATTAGA08

ATTAGA08

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Sałatka Beti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jej zaletą jest to,że smakuje podana na zimno i na ciepło.

Sałatka Beti

Składniki:

Sałatka Beti

 

  • Opakowanie makaronu ryżowego (czaniecki)
  • 2 - 3 piersi z kurczaka
  • 3 - 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 - 4 ogórki kiszone lub konserwowe
  • puszka kukurydzy
  • pół puszki czerwonej fasolki
  • sos koperkowo - ziołowy knorra
  • 2 łyżeczki przyprawy szlacheckiej do kurczaka
  • sól, pieprz
  • 3 - 4 łyżki majonezu

 

Sposób przygotowania:

Sałatka Beti
Pokroić piersi w średniej wielkości kostkę i wymieszać w miseczce z przyprawą szlachecką, następnie dusić na patelni,aż mięso będzie miękkie. W trakcie duszenia mięsa ugotować i odcedzić makaron. Pokroić jajka i ogórki w kostkę, odcedzić kukurydzę i fasolkę, zmieszać wszystkie składniki (razem z tym sosem,który powstał przy duszeniu piersi) , dodać majonez i doprawić do smaku. SMACZNEGO:)